Volle Maan Vrouwencirkel Eindhoven

Wij delen vanuit ons hart de andere vrouwen luisteren, aandachtig en zonder oordeel. Er worden geen adviezen en of tips gegeven. Deze volle maan vrouwencirkel is geen therapie- of vriendinnen kletsgroepje. Alles wat we met elkaar delen blijft in de cirkel en is veilig. We houden onze vrouwen cirkel bewust klein, het maximaal aantal deelnemende vrouwen is 5, daarbij 2 hoedsters = maximaal 7 vrouwen in totaal We vragen aan alle vrouwen die deel uit maken van deze cirkel om een commitment aan te gaan, om aanwezig te zijn, iedere maan(d), in wat voor hoedanigheid dan ook. Die belofte doe je aan jezelf en aan de vrouwen van de cirkel. Uitzonderingen zijn uiteraard mogelijk en bespreekbaar. Als je vragen hebt, neem contact op met Marieke maan@mariekelachen.nl

Wat kun, mag je verwachten als je deel wilt nemen aan onze cirkel? De volgende onderdelen kunnen deel uit maken van onze bijeenkomsten: We starten vaak met een korte meditatie, ontspanningsoefening, ademhalingsoefening,visualisatie of een combinatie hiervan. Dit is om te landen en alles wat je eerder die dag meegemaakt hebt, achter je te laten. ♥ Hoe zit je erbij? ♥ Het aansteken van een kaarsje voor je zelf ♥ Het plaatsen van een intentie ♥ Ons welkomstritueel ♥ Het trekken van een kaart uit een kaartendeck ♥ Een creatief moment ♥ Onze deelcirkel ♥ We formuleren soms een persoonlijke wens voor elkaar en spreken deze hardop uit of we geven de andere vrouwen een kort wel gemeend compliment, vanuit ons hart zonder dat er een advies in verstopt zit.

Bijeenkomsten 2020

Op deze avonden komen we samen. Vrijdag 2 oktober Het onderwerp is energetisch reinigen. Onze cirkel is een gesloten cirkel; in 2021 kunnen nieuwe vrouwen op 2 momenten meedoen, kennismaken. Deze data worden tijdig op deze website bekendgemaakt.

Vrijdagavond 30 oktober Cirkel van overvloed Iedere vrouw neemt maximaal 5 items mee, die haar niet langer dienen. Denk aan een boek, kleding of een fotolijstje. De meegebrachte spullen zijn schoon en heel, waarvan 1 ingepakt als cadeautje. Daarbij een gedicht of spreuk. Alle vrouwen gaan met een cadeautje naar huis. De items die niet worden uitgekozen komen terecht bij een goed doel.

Dinsdagavond 1 december Verbindingsavond de vorm van deze avond zal worden aangepast ivm COVID-19 Onze cirkel is een gesloten cirkel, in 2021 kunnen nieuwe vrouwen op 2 momenten meedoen, kennismaken. Deze data worden tijdig op deze website bekend gemaakt. Dinsdagavond 29 december Vuurritueel

Wat neem je mee naar 2021 en wat laat je achter in 2020? Ook plannen we alle data in 2021 voor onze cirkel.

De avonden/ bijeenkomsten worden georganiseerd door Marieke & Marica.

Marieke organiseert de avonden, plant in overleg de data van alle bijeenkomsten, regelt de aanmeldingen van alle (nieuwe) vrouwen, doet de oproepjes op Facebook, schrijft teksten, houdt deze website bij en onze fb groep, draagt zorg voor de PR die te maken heeft met de VMVC en is contactpersoon, aanspreekpunt voor de cirkel (mail- en whats-app contact). Marica faciliteert en stelt haar huis in Eindhoven beschikbaar, regelt de intekenlijsten van de cirkels, kookt als er 2 deelnemende vrouwen mee willen eten (vóór de cirkelbijeenkomst), verzorgt de thee en alles wat met voeding te maken heeft. Samen zijn wij de Hoedsters van de Volle Maan Vrouwencirkel (VMVC) en bieden, staan garant voor, een veilige bedding in onze cirkel.

Mee eten: Laat minimaal 1 week van te voren weten dat je mee wilt eten. Hoedster Marica kookt altijd vegetarisch, jouw bijdrage is € 4,- voor de maaltijd. Inloop diner 17.45, start diner 18u Cirkel: Inloop 18.45 je kunt landen, aankomen en een kopje thee drinken Alle avond cirkelbijeenkomsten starten om 19 uur. Einde cirkel 21.30u, soms loopt de bijeenkomst wat uit.

Jouw bijdrage aan de cirkel is € 8,- per keer. Graag contant, gepast en vooraf betalen. > Mocht je moeite hebben met dit bedrag, breng ons ruim op tijd per mail op de hoogte, dan bespreken we samen een passende oplossing, zodat er een gelijkwaardige uitwisseling van energie plaatsvindt. We vragen iedere vrouw om wat lekkers mee te nemen, bij voorkeur biologisch/ fair trade, zelf gemaakt of aanschaft om te delen tijdens de cirkel. Fruit uit eigen tuin is welkom. Ook nodigen we je uit om comfortabele kleding te dragen, waar jij je prettig in voelt. Neem lekkere dikke sokken of fijne sloffen mee. Zit jij het fijnste op je eigen meditatiekussentje? Neem dat dan ook mee. Voel je (meer dan) welkom! Je bent helemaal goed zoals je bent.

Voel jij een JA vanuit je hart? Wil je graag deel uit maken van onze besloten cirkel? Stuur een mail naar: maan(@)mariekelachen.nl Je ontvangt een bevestigingsmail van je aanmelding en je krijgt het adres waar we samen komen.​

Cirkels die we organiseerden in 2020: januari: wensen, verlangens en intenties voor 2020 We versierden een houten doosje waarin we onze intenties deden voor het komende jaar. februari: ivm afmeldingen ging deze cirkelbijeenkomst niet door maart: muziek en dans april: .geannuleerd mei: geannuleerd juni: online deelmoment juli: buitencirkel augustus: buiten, geblinddoekt hapjes eten september: 5 jarig bestaan, feestje! we kijken terug en blikken vooruit 2 oktober 30 oktober 1 december eind december Cirkels die we organiseerden in 2019 januari: Wat zijn jouw plannen, dromen en verlangens in 2019?

februari, We hadden het over Zelf liefde ♥ (en bleven aangekleed)

maart: Omarm je schaduwzijde

april: We eerden deze avond onze voor-moeders, met Ubuntu als uitgangspunt. Er werd liefdevolle aandacht aan onze vrouwenlijn besteed. Achtergrondinformatie: Bron Wikipedia: Ubuntu, uitgesproken als oe-BOEN-toe, is een filosofie uit Sub-Saharisch Afrika die draait om toewijding in het geven en nemen, delen in groepen, stamleden en als meer vrede tussen stammen onderling. mei stond in het teken van vrijheid In juni deelden we waar we blij van worden, we namen een voorbeeld mee. juli We namen afscheid van 1 van de vaste vrouwen uit de cirkel, gaven elkaar cadeautjes, aten samen en haalden herinneringen op. augustus: we maakten een mandala van natuurlijke materialen en er was een vuurritueel. september

Onze Cirkel bestaat 4 jaar, dat hebben we gevierd door samen te dansen. Ook konden er nieuwe vrouwen deze middag aansluiten. We blikten terug (hoe was 2019 tot nu toe?) en keken vooruit. Waar wil ik aandacht aan besteden en wat dient mij niet langer? oktober een gedeelte van de cirkel was buiten, daardoor werden we ons bewust(er) van de verbinding met de natuur. In 2020 gaan we vaker naar buiten. Meer info volgt. november: van te voren een heerlijk diner verzorgd door hoedster Marica, daarna de Cirkel van Overvloed. Dit is een jaarlijks terugkomend onderwerp. We worden er ieder jaar blij van december: we deelden over tradities die we meekregen en nieuwe tradities die we zelf hebben gemaakt. De planning van 2020 werd doorgenomen en de data vastgelegd.

___________________________

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square